Thursday, May 24, 2007

Brief organizatia virtuala

Agency Briefing Format

COMPANIA COSMOTE – CAMPANIE DE PUBLICITATE


Cosmote este o companie de telefonie mobila care are ca tinta publicul larg, autoritatile si persoanele de decizie oferind servicii complete pentru „ tine si compania ta”.

Un punct forte al acestei companii este faptul ca ofera posibilitatea comunicarii in cadrul unei companii la costuri foarte scazute, fiabilitatea, telefoanele gratuite la conectare ( pentru toti membrii companiei).

Competitorii cheie ai acestei companii sunt Orange, care are ca tel sharingul, Vodafone, cu sloganul: „traieste fiecare clipa” si Zapp, „the next generation network”.

De ce sunt aceste companii competitorii companiei Cosmote?

In primul rand Orange este deja o companie trecuta, invechita chiar, care chiar daca incearca sa scoata pe piata o noua oferta cu:„1 minut de 300 de secunde” nu poate aduce nimic nou.

Cosmote considera ca Vodafone nu este un pericol chiar daca a adus ceva nou: 3G Broadband, ad-ul cu laptopul tunat. Deja Cosmote a anuntat pe site-ul lui ca va revolutiona tehnologia GPRS, inventand iModul.

In ceea ce priveste compania Zapp, aceasta poate fi un pericol in ceea ce priveste pachetele de business.

In prezent Cosmote lucreaza cu cele mai importanti dealeri de pe piata telefoniei mobile: Germanos si Internity, are o acoperire de 90%, si a ajuns deja la 2 milioane de utilizatori.

SPECIFICUL COMPANIEI COSMOTE

Cosmote are cea mai tare oferta de pe piata atat la abonament cat si la cartela. Abonamentul consta in 3€ - 10 minute nationale, pana la 53€ - 480 minute nationale, iar pentru inca 3€ (extraoptiune) poti beneficia de inca 750 minute si 750 sms-uri in retea. Cartela ofera 200 minute si 200sms-uri in retea, 50 mms-uri in retea, 50 minute in Romtelecom pentru doar 5 €.
In comparatie cu compania Orange, care ofera doar 180 de minute in retea sau nationale, mai nou, si doar 25 minute nationale, la un abonament de 3€, pentru celelalte trebuind sa mai platesti inca 3€, Cosmote este mult mai presus.

La Vodafone abonamentul variaza, astfel pentru 500 minute in retea tariful ajungand pana la 250$, iar la abonamentul initial de 7$ ai doar 60 de minute gratuite. Cartela cea mai tare emisa de Vodafone a fost cea cu Happy Number unde aveai 200minute cu un numar favorit. Se compara ce cartela Cosmote?

Telefoanele pe care le achizitionezi de la Orange, Vodafone sau Zapp sunt: 1.codate in retelele respective, la Cosmote nu sunt codate; 2. mult mai scumpe, la Cosmote preturile fiind mult mai mici.

In ceea ce priveste telefonia mobila Zapp, aceasta s-a dovedit ineficienta deoarece in primul rand oferta ei este buna numai pentru companiile mari. Cosmote s-a gandit si la acest aspect creand un abonament Cosmote business cu sms-uri nelimitate in retea.

OBIECTIVELE COMPANIEI – campanie de pozitionare

Obiectivele cele mai importante la momentul actual sunt: cresterea vanzarilor pe segmentul business, cresterea gradului de informare asupra paletei largi de servicii Cosmote (prepaid, postpaid, internet, iMode + business).

Scopurile pe termen lung sunt sa se impuna pe piata, in fata celorlalte companii de telefonie mobila, ca cea mai de incredere companie.

Cosmote isi doreste sa stearga imaginea creata in 2006, luna martie, cand reteaua nu a functionat timp de cateva saptamani.

In principal se doreste atingerea unui public tinta de 4 milioane de utilizatori.

PUBLICUL TINTA

Pentru Cosmote publicul tinta il reprezinta intreaga populatie a Romaniei.

Publicului format din persoanele ce nu au implinit inca 18 ani, le vorbim in principal de ofertele de pe cartela, intrucat cei minori pot beneficia de un abonament la Cosmote, doar daca este facut pe numele parintilor. Oferta de abonamente este valabila atat pentru femei, cat si pentru barbati, indiferent de varsta(cu conditia sa fie majori si sa aiba sub 60 de ani), sa aiba un serviciu stabil(altfel daca esti student sau somer trebuie sa platesti un depozit), sa nu fie de alta etnie decat romana, ca si in acest caz trebuie sa platesti un depozit(pe care ti-l returneaza la sfarsitul perioadei de abonament, fara dobanda), resedinta trebuie sa fie stabila(in Romania).

Publicul tinta primar sunt managerii diferitelor companii, cei care iau decizii referitoare la gestionarea fondurilor pentru comunicare. Urmeaza apoi cei care vor sa porneasca un business si alti oameni precum: guvernatori statali, ONG-uri.

POZITIE DORITA DUPA CAMPANIA PUBLICITARA

Se doreste ca, dupa campania publicitara, sa creasca numarul de utilizatori de telefonie mobila Cosmote, ajungandu-se la 4 milioane de utilizatori, serviciul Cosmote Business sa se dezvolte, publicul tinta sa aiba mai multa incredere in Cosmote, sa ceara mai multe informatii.
Cosmote doreste sa ajunga treptat prima retea de telefonie mobila din Romania.

MESAJE CHEIE

Mesajul primar al companiei Cosmote este: “preturi scazute, minute nelimitate de calitate”. Altfel spus, ieftin si bun.

Ca mesaj poate fi considerat si sloganul: in touch with life. Cosmote isi doreste sa faca telefonie accesibila tuturor romanilor.

Sloganul indoor al companiei, care este totodata si un mesaj este : together we grow.

TONUL MESAJULUI

Tonul mesajului trebuie sa fie unul prietenos, care sa arate ca Cosmote este cel mai bun prieten al tau, gata de distractie, amuzant, atragator si serios in ceea ce priveste companiile(Cosmote business).


TIMING AND BUDGET INFORMATION

Interval de realizare a sarcinii sarcina
26 aprilie – 2 mai Realizare brief creatie
2 mai – 16 mai relizare strategie, creatie publicitara si relatii publice pentru cei trei clienti





SCOPUL
Se doreste o campanie de promovare atat prin publicitatea clasica precum: spoturi tv, spoturi la radio, printuri, interviuri, prezenta pe internet si actiuni de sponsorizare. Cosmote va fi promovat printr-o campanie de imagine a noului produs, cu sloganul “Pentru tine si compania ta”, cat si printr-o campanie on-line, cu bannere pe site-urile citite de oamenii de afaceri.

MANDATORY

• Logo-ul companiei Cosmote:

• Misiune: impunerea Cosmote pe piata din Romania si atingerea unui numar de 4 milioane de utilizatori + constientizarea Cosmote drept un furnizor complet de pachete de telefonie mobila de calitate
• Slogan: In touch with life
• Infoline (233.20.22)
• www.cosmote.ro
• numar de telefon: 1234
• Adresa
• A se pastra toate coordonatele Cosmote: culoare, logo etc.

11 comments:

Anonymous said...

I'm curious to find out what blog platform you happen to be utilizing? I'm
having some small security issues with my latest website and I would
like to find something more secure. Do you have any solutions?



Also visit my web blog :: exercises to increase vertical

Anonymous said...

I like what you guys tend to be up too. This kind of clever work and
coverage! Keep up the awesome works guys I've incorporated you guys to my blogroll.

Look at my weblog - workouts for vertical leap

Anonymous said...

Every weekend i used to visit this site, because i want enjoyment, since
this this web site conations genuinely pleasant funny information too.


Here is my webpage; exercises to increase vertical jump

Anonymous said...

Howdy! I know this is kind of off topic but I
was wondering which blog platform are you using for this site?
I'm getting fed up of Wordpress because I've had problems with hackers and I'm looking at options for another platform. I would be great if you could point me in the direction of a good platform.

Feel free to visit my blog: exercises for vertical leap

Anonymous said...

I loved as much as you'll receive carried out right here. The sketch is attractive, your authored material stylish. nonetheless, you command get got an shakiness over that you wish be delivering the following. unwell unquestionably come further formerly again as exactly the same nearly a lot often inside case you shield this increase.

Feel free to surf to my blog post ... androidappshop.net

Anonymous said...

Ahaa, its nice discussion about this paragraph at this place at this website, I have read all
that, so now me also commenting here.

Here is my web-site ... How to dunk

Anonymous said...

Awesome website you have here but I was curious about if you
knew of any forums that cover the same topics discussed here?
I'd really like to be a part of community where I can get comments from other experienced individuals that share the same interest. If you have any recommendations, please let me know. Thanks!

Also visit my blog post :: exercises to jump higher

Anonymous said...

Hello there, There's no doubt that your blog might be having internet browser compatibility problems. Whenever I look at your website in Safari, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it's
got some overlapping issues. I merely wanted to provide you with a quick heads up!

Other than that, fantastic site!

my weblog ... exercises to increase vertical jump

Anonymous said...

I just like the helpful information you provide on your articles.
I'll bookmark your blog and check again right here regularly. I am fairly sure I'll be told lots of new stuff right here!
Good luck for the following!

My web blog :: Http://Www.Surfcash.Co/

Anonymous said...

That is very fascinating, You are a very skilled blogger.
I've joined your rss feed and look forward to looking for more of your fantastic post. Additionally, I have shared your site in my social networks

My weblog ... workouts for vertical jump

Anonymous said...

Truly when someone doesn't be aware of after that its up to other people that they will help, so here it happens.

Here is my homepage; healthy breakfast ideas